Παρασκευή  9  Ιουνίου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 05:02  Δύση Ηλίου - Sunset 19:46 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 44 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH S
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα σχετικά με την κατανομή των φαινομένων το επόμενο τρίημερο στη χώρα μας - Σάββατο 04/02 10:00


Σύνταξη άρθρου: Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Λαγουβάρδος

Ε.Α.Α. – Πεντέλη, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, 10:00


Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το επόμενο τριήμερο έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 06/02 αναμένουμε στη χώρα μας: 

  - Το Σάββατο 04/02 αναμένονται βροχές στα πεδινά, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και νησιωτικά τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ με τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα σημειώνονται και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (τοπικά έως και σε πεδινά τμήματα). Ωστόσο τα φαινόμενα στα βόρεια έως τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και αναμένεται να διατηρηθούν πολύ τοπικά σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. 

  - Την Κυριακή 05/02, αναμένονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Tοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα πεδινά και χιονοπτώσεις έως και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Ανατολικής Στερεάς και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Πριν τις μεσημβρινές ώρες και με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά πρός νότο, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις και τοπικές χιονοκαταιγίδες έως και σε πεδινά τμήματα στο Βόρειο Αιγαίο, στα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής). Μετά τις μεσημβρινές ώρες, χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανώς συνοδεία χαλαζοπτώσεων, αναμένονται στην Κρήτη ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά σε ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινά τμήματα του νησιού. Τις απογευματινές/πρώτες βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ένταση και γενίκευση των χιονοπτώσεων στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

  - Τη Δευτέρα 06/02, τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. 

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων.  

 



Στο παραπάνω βίντεο παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων με μπλε αποχρώσεις και των χιονοπτώσεων με μωβ αποχρώσεις εώς το μεσημέρι της Δευτέρας 06/02.

 

 




Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
Ελμπασάν ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 22°C
Αϊβαλί ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 23°C
Παμπόροβο ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 14°C
Πρίλεπ ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Τίρανα ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 22°C
Πατήστε εδώ για περισσότερες πόλεις
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 10°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 11°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 11°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 23°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 21°C
ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 21°C
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20°C
ΜΥΚΟΝΟΣ 20°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΔΕΙΚΤΗΣ UV
Πατήστε εδώ για να δέιτε όλες τις περιοχές
Όσλο ΚΑΘΑΡΟΣ 13°C
Αιάκειο/Κορσική ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Αμστερνταμ ΚΑΘΑΡΟΣ 15°C
Βαρκελώνη ΚΑΘΑΡΟΣ 18°C
Βαρσοβία ΚΑΘΑΡΟΣ 9°C
Βελιγράδι ΚΑΘΑΡΟΣ 18°C
Βιέννη ΚΑΘΑΡΟΣ 16°C
Βουδαπέστη ΚΑΘΑΡΟΣ 17°C
Βουκουρέστι ΚΑΘΑΡΟΣ 19°C
Βρυξέλλες ΚΑΘΑΡΟΣ 14°C
Πατήστε εδώ για περισσότερα
Alice Springs Australia 10°C
Belem Brazil 27°C
Fairbanks United States 22°C
Hobart Australia 10°C
Melbourne Australia 12°C
Mexico City Mexico 25°C
N'djamena Chad 29°C
Nassau Bahamas 29°C
Sydney Australia 16°C
Πατήστε εδώ για να δείτε τον παγκόσμιο μετεωρολογικό χάρτη
2006: Ισχυρές βροχές στην Ορεστιάδα με 110 χιλιοστά βροχής μέσα σε ένα διήμερο.
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: Πέμπτη, 08/06 20:32