Κυριακή  9  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 05:19  Δύση Ηλίου - Sunset 19:21 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 2 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH S
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Έντονα καιρικά γεγονότα στην Ελλάδα από το 2001

weather disasters in Greece (since 2000)

Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά, με βασικό κριτήριο τις επιπτώσεις σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό επίπεδο. Η σχετική βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ανανεώνεται συστηματικά, λειτουργώντας ως εργαλείο παρακολούθησης και ανάλυσης της εξέλιξης διαφόρων δεικτών που σχετίζονται με τις επιπτώσεις από καιρικά φαινόμενα, όπως η συχνότητα και η ένταση αυτών. Η καταγραφή πραγματοποιείται σε επίπεδο νομού και περιλαμβάνει φαινόμενα καταιγίδας, βροχής, χαλαζιού, ανεμοθύελλας, ανεμοστρόβιλου, χιονιού/παγετού, κεραυνών και καύσωνα.

Στο ευρετήριο που ακολουθεί, τα καιρικά επεισόδια έχουν ομαδοποιηθεί βάσει διαφόρων κριτηρίων: μπορείτε να επιλέξετε το έτος που συνέβησαν, την έντασή τους, το εύρος των επιπτώσεων τους και το νομό που επηρέασαν.

Απο το 2001 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 430 έντονα καιρικά επεισόδια.

Δείτε τα εδώ στον χάρτη.

Στατιστικά στοιχεία για όλα τα επεισόδια που εχουν καταγραφεί για την περίοδο 2001-2011 δίνονται εδώ. Χάρτης συχνότητας επεισοδίων ανά νομό, για την περίοδο 2001-2011 δίνεται εδώ

Έτος:
Ένταση φαινομένων:
Εππτώσεις καιρικών φαινομένων:
Περιοχή που επηρεάστηκε:
 

Ευχαριστούμε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την παροχή μετεωρολογικών δεδομένων, την εφημερίδα 'Έθνος' για την άδεια πρόσβασης στο έντυπο αρχείο της, καθώς και το σύνολο των ηλεκτρονικών πηγών που αναφέρονται μέσα στη βάση δεδομένων. Τέλος, ευχαριστούμε τους ερασιτέχνες μετεωρολόγους για την προσφορά σημαντικών πληροφοριών και ιδιαίτερα τον Χρήστο Πετρόπουλο για την πρόσβαση στο προσωπικό του αρχείο καταγραφής έντονων καιρικών επεισοδίων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 14:06
 
<